Zalm teriyaki met rijst en zoetzure komkommersalade

Totale tijd
Totale tijd
35 min
Niveau
Uitdaging
Simple Tasty Recipes

Ingrediënten voor 1 persoon/personen

  • 150-200 g
    zalmfilet
  • 40 g
    zilvervliesrijst [ongekookt]
  • flinke hand
    veldsla
  • ¼
    rode peper, zeer fijngehakt
  • 1 el
    sesamzaadjes, geroosterd
  • ½ el
    olijfolie
  • 1 el
    sojasaus
  • ½ tl
    sesamolie
  • 1 tl
    azijn
  • 1 tl
    water
  • 1 tl
    honing
  • snuf
    knoflookpoeder
  • snuf
    gemberpoeder
  • Zoetzure komkommersalade:
  • ½
    komkommer in dunne plakken
  • 1 flinke scheut
    azijn
  • 1 tl
    zoetstof
  • versgemalen peper

Kleine lettertjes

  • Kcal
    673
  • Eiwitten
    40,7 g
  • Koolhydraten
    42,3 g
  • Vetten
    36,2 g

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 oC.

  2. Maak de zoetzure komkommersalade door de komkommer in een schaal te mengen met de azijn, zoetstof en de peper. 

  3. Laat minstens een halfuur marineren.

  4. Meng de sojasaus, sesamolie, azijn, honing, knoflookpoeder, gemberpoeder en het water goed door elkaar. 

  5. Leg de zalm in een ingevette ovenschaal en schenk de saus eroverheen. 

  6. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. 

  7. Haal na 10 minuten de folie eraf, bestrijk nog een keer met de saus en bak nog 5 minuten. 

  8. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  9. Stoom de peultjes gaar in circa 5 minuten. 

  10. Giet de rijst en de peultjes af en meng met de veldsla en de rode peper. 

  11. Leg de zalm erbovenop en maak af met de sesamzaadjes.

  12. Haal de komkommersalade uit de marinade en serveer bij de rijst.

Goes Great with
Appel met centimeter

Volg me ook op social media

Je kunt me op veel manieren bereiken. Heb je vragen, of wil je een vrijblijvend intake gesprek plannen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om in contact te komen.

© Webdesign: MitZ.nl
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Of... pak gewoon de telefoon en bel 06 - 46 15 81 80!
NAAR
BOVEN