Penne kip pesto

Penne kip pesto

Totale tijd
Totale tijd
30 min
Niveau
Gemiddeld
Simple Tasty Recipes

Ingrediënten voor 1 persoon/personen

  • 2-3 el
    gekookte volkoren pasta [opscheplepels]
  • 1 el
    olijfolie
  • 1 teentje
    knoflook
  • 100 g
    champignons
  • 120-150 g
    kipfilet in reepjes
  • ½
    ui fijgehakt
  • 1 el
    pijnboompitjes
  • geraspte pecorino
  • peper
  • zout
  • Pesto
  • 25 g
    basilicumblaadjes
  • 1 teentje
    knoflook
  • 10 g
    pijnboompitjes geroosterd
  • 25 g
    versgeraspte pecorino
  • ½ dl
    goede olijfolie
  • grof zeezout

Kleine lettertjes

  • Kcal
    584
  • Eiwitten
    45,2 g
  • Koolhydraten
    30,9 g
  • Vetten
    29,6 g

Werkwijze

  1. Bereidingswijze pesto: 

  2. Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine totdat een smeuïge pesto ontstaat.

  3. Naar smaak zout toevoegen. 

  4. Bereidingswijze: 

  5. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

  6. Kruid de kipreepjes met peper en zout.

  7. Verwarm een pan op middelhoog vuur en verhit hierin de olijfolie.

  8. Fruit de ui en knoflook en voeg vervolgens de champignons toe. 

  9. Voeg de kipreepjes toe en bak deze goudbruin. 

  10. Draai het vuur laag en laat de kip nog circa 3 minuten garen. 

  11. Giet de pasta af en roer 2 el pesto door de pasta.

  12. Schep vervolgens de kip en champignons over de pasta en bestrooi het geheel met pijnboompitjes en geraspte pecorino.

Notities

LET OP: Dit recept is pas toegestaan vanaf fase 3C

Goes Great with
Appel met centimeter

Volg me ook op social media

Je kunt me op veel manieren bereiken. Heb je vragen, of wil je een vrijblijvend intake gesprek plannen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om in contact te komen.

© Webdesign: MitZ.nl
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Of... pak gewoon de telefoon en bel 06 - 46 15 81 80!
NAAR
BOVEN