Auberginepizzaatjes met tomaat en mozzarella

Totale tijd
Totale tijd
35 min
Kookniveau
Niveau
Gemiddeld

Ingrediënten voor 1 persoon/personen

  • 90-100 g
    mozzarella light in stukjes
  • 3
    grote plakken aubergine
  • 10
    kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 el
    tomatenpuree
  • 1
    klein teentje knoflook geperst
  • 1 el
    olijfolie
  • ½ tl
    oregano
  • handje
    verse basilicum
  • peper
  • zout

Kleine lettertjes

  • Kcal
    310
  • Eiwitten
    19,9 g
  • Koolhydraten
    12,4 g
  • Vetten
    19,1 g

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  2. Bestrijk de plakken aubergine met een halve eetlepel olijfolie en leg ze op de bakplaat. 

  3.  Bestrooi met peper en zout en plaats voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. 

  4. Fruit de knoflook in de overige olijfolie en voeg de tomatenpuree, tomaatjes en oregano toe. 

  5. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de tomaatjes en de mozzarella over de aubergine. 

  6. Plaats de bakplaat nog voor circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en een beetje bruin kleurt. 

  7. Garneer met de verse basilicum.

Notes

Tip:

Ook lekker met een beetje tonijn, zalm of stukjes kip. Gebruik 40-50 g en bak dit samen met de tomaatjes. Halveer dan de hoeveelheid mozzarella.
Goes Great with
Appel met centimeter

Volg me ook op social media

Je kunt me op veel manieren bereiken. Heb je vragen, of wil je een vrijblijvend intake gesprek plannen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om in contact te komen.

© Webdesign: MitZ.nl
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Of... pak gewoon de telefoon en bel 06 - 46 15 81 80!
NAAR
BOVEN