Haasspiesje op kool met kastanjes

Ingrediënten:
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 8 blaadjes salie, fijngehakt
  • 2 hazenrugfilets (ca. 250 g)
  • 4 plakjes coppa di Parma
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 300 g gesneden groene kool
  • 6 kastanjes, voorgekookt
  • 75 ml geslagen room (23% vet)
  • 7 gram koolhydraten per portie

Bereidingswijze:
Meng in een bakje 1 el olie met de balsamicoazijn, salie en een snufje zout. Snijd de hazenrugfilets elk in 8 blokjes en schep ze door de marinade. Marineer het vlees minimaal 1 uur in de koelkast.
Snijd de coppa in heel kleine stukjes. Verwarm in een pan de resterende eetlepel olie en fruit de coppa met de sjalot heel zachtjes 4 minuten. Schep de groene kool erdoor, voeg 2 el water toe en stoof de kool met de deksel op de pan in ca. 15 min. gaar.
Verkruimel de kastanjes en schep ze door de kool. Laat de kool afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Week de 8 stokjes 10 min. in koud water. Steek de blokjes vlees op de stokjes. Verhit de grillpan en rooster de spiesjes op hoog vuur in 4 min. rondom bruin en gaar.Schenk intussen de room bij de kool en verwarm de kool op een laag vuurtje. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep op 4 borden een bergje kool en leg er 2 haasspiesjes naast. Lekker met een frisse salade.

 

Tags: Recepten fase 2

Afdrukken