Knoflookkip

Ingrediënten:

  • 200 gram kipfilet
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 rode spaanse peper
  • 5 tomaten
  • 100 ml vetvrije bouillon
  • 4 sjalotjes of kleine uitjes
  • Peterselie
  • Selderij
  • Rozemarijn

Voorbereiding: Pureer de tomaten in en blender en voeg de bouillon daaraan toe. Snijdt de uitjes klein en doe hetzelfde met de spaanse peper (wel ontpitten).

Bereiding: Doe wat water of bouillon in een braadpan. Braad de kipfilet aan alle kanten mooi bruin. Voeg de sjalotjes toe en fruit deze tot ze glazig zijn. Snijdt de knoflook in fijne stukjes en fruit ze even mee. Voeg dan de spaanse peper (zonder pitjes) en de kruiden toe. Giet het tomaat/bouillon mengsel erbij en laat het daarna 30 minuten smoren op een laag vuur. Serveren met groente naar keuze.

 

Tags: Recepten fase 2

Afdrukken