Vissoep

Ingrediënten:

  • 1 liter bouillon (vetvrij)
  • 100 gram champignons
  • 100 gram bloemkool
  • 100 gram broccoli
  • 50 gram garnalen
  • 50 gram rivierkreeftjes
  • 1 gesnipperde ui
  • Halve rode paprika in ringen gesneden
Bereidingswijze: Kook in de bouillon 100 gram champignons, de bloemkool en/of de broccoli, ui en paprika. Laat dit niet helemaal gaar worden maar gooi halverwege 50 garnalen en 50 gram rivierkreeftjes erbij zodat die mee kunnen garen. Verse knoflook, kruiden naar wens en sambal (sambal oelek van conimex, de enige die mag!) geven het een extra lekkere smaak. Schep de groenten en de vis op een bord en giet er nog wat van de bouillon bij voor de smaak. Maar niet meer dan  125 ml bouillon.
 
Tip: voor een meer gebonden soep kunt u de helft van de groenten en vis halverwege in de blender doen en daarna weer bij de rest voegen.

 

Tags: Recepten fase 2

Afdrukken