Griekse gehaktballetjes (2 porties)

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel oregano
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel kaneel
  • ¾ theelepel munt
  • Een paar druppels verse citroen
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding: Ui pellen en fijn raspen op de groentenrasp. Gehakt in een kom doen. Knoflook fijn maken en met de ui, peterselie, oregano, kaneel, munt, citroensap, zout en peper aan de kom toevoegen. Goed kneden tot een smeuïge massa. Maak ongeveer 10 balletjes van het gehaktmengsel. En laat een uur afgedekt in de koelkast staan.

Bereidingswijze: Bouillon verhitten in grote anti-aanbak koekenpan. De balletjes op halfhoog vuur bruin en gaar bakken. Schud regelmatig de pan en voeg zo nodig nog iets meer water bouillon toe. Laten uitlekken op keukenpapier en heet of lauw opeten met een kruidige rucola salade.

 

Tags: Recepten fase 2

Afdrukken