Erwtenloze snert

erwtenloze snert dieet je fit

Ben jij op dieet of net klaar met afvallen en wil je ook in december slank blijven? Vind jij het ook zo moeilijk in deze tijd om van de koolhydraatrijke winterkost af te blijven? Dan heb ik hier een tip voor je: koolhydraatarme erwtensoep.

Eet smakelijk, volgende week volgen er meer winterse én Kerstrecepten.

Ingrediënten [voor 6 personen]:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui, grof gesneden
  • 250 gram gesneden prei
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes van 1cm gesneden
  • 350 gram knolselderij, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 500-750 ml groentebouillon
  • kruiden naar smaak

Optioneel voor fase 2:

  • 1 rookworst in plakjes gesneden
  • uitgebakken spekjes

Bereidingswijze:

Bak de ui en knoflook even aan. Voeg dan de prei, blokjes knolselderij en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee. Voeg de laurierblaadjes en de groentebouillon aan de groente toe, laat de soep minstens 30 minuten zachtjes pruttelen.
Kook de broccoli in 15 minuten gaar, giet af en pureer fijn om de soep te binden. Haal de laurierblaadjes uit de warme snert en pureer de doep met een staafmixer. Roer de broccolipuree en de plakjes worst door de snert [worst alleen voor fase 2].
Warm alles nog even goed door, proef en voeg zo nodig peper, kruiden en/of zout naar smaak toe.

Tags: Recepten fase 1

Afdrukken