Groene aspergesoep

Ingrediënten:

  • 3 eetlepel olijfolie
  • 15 gram bloem
  • 1 kg groene asperges
  • 1,5 liter groente- of kippenbouillon
  • nootmuskaat, peper, zout
  • 2 eierdooiers

Bereidingwijze:
Was de asperges en snij deze in stukken van ca. 3cm. Houdt de kopjes apart. Laat de olie heet worden en fruit de aspergestukken hierin. Voeg na een paar minuten de bloem toe en laat al roerend nog even op het vuur staan. Daarna de bouillon erbij en laat ongeveer 15 minuten koken, tot de asperges gaar zijn. Pureer de soep tot een gladde massa en voeg wat nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.

Om de soep te binden gebruiken we de eierdooiers. Klop deze los, haal de soep van het vuur en schenk langzaam en al roerend de eierdooiers erbij. Laat daarna de soep op het vuur nog wat inbinden maar zorg ervoor dat hij niet gaat koken. Dan gaat de soep namelijk schiften.

Tags: Recepten fase 1

Afdrukken