Aubergine in tomatensaus

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 uit
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr tomaten uit blik
  • 125 ml water
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el fijngehakte verse basilicum
  • grof gemalen zwarte peper

Bereidingswijze: Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm breed. Snijd elke plak in reepjes van 1 cm breed. Leg de reepjes in een vergiet en besprenkel ze met zout. Laat dat 30 min staan.

Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Bak de helft van de auberginereepjes met de uien en knoflook tot ze bruin en zacht zijn. Herhaal dat met de resterende olie en auberginereepjes.
Verhit in dezelfde pan de extra olie en bak hierin de geplette tomaten uit blik, het water, de tomatenpuree, het basilicum, en peper. Breng alles aan de kook en laat de saus, zonder deksel, ongeveer 10 minuten sudderen, of totdat ze dikker wordt. Voeg de aubergine toe.

Serveer het gerecht warm of koud.

Tags: Recepten fase 1

Afdrukken